Med poletjem želite, da je vaš dom prijetno hladen. Ena izmed metod katera poskrbi, da je vaš dom hladen poletne mesece je, da ponoči, dom prezračite in podnevi preprečite sončnim žarkom prodor v vaš dom. Ta in druge metode so lahko avtomatsko krmiljene z  NETIC main unit in NETIChome climate control moduli.

Spustite prijeteno hladen zrak v vaš dom

window opened by NETIChome shutter moduleKo sonce zaide in se temperature zunaj spustijo, je najbolje, da odprete okna in spustite hladen zrak v svoj dom. Paziti morate, da okna zaprete, preden se temperatura dvigne. Priporočamo vam NETIChome shutter modul, ki lahko to naredi namesto vas. Modul lahko krmili okna, senčila, rolete, zavese, garažna vrata, vrata,… Poleg upravljanja vašega okna, lahko na modul priključite temperaturni senzor, kateri meri temperaturo zraka.

Ko sta NETIChome shutter modul in temperaturni senzor nameščena, lahko do njiju dostopate z NETIChome vmesnikom, v katerem je mogoče nastaviti scenarij, ki vam ob padcu zunanje temperature na prijetno raven, odpre okna in zapre, ko se temperatura začne dvigati.

Namesto delovanja po urnikih namestite illumination sensor (senzor osvetljitve),  ki zazna sončne žarke na oknu in NETIChome sistem zapre okno.

Čez dan imejte zaprta senčila

Druga metoda za ohranitev hladnega doma med poletnimi meseci je, da zagrnete zavese ali zaprete senčila in s tem preprečite prodor sončne svetlobe skozi okno. Ko sončna svetloba prodre skozi okno, naredi v vašem domu toplogredni učinek in se dom hitro segreje.

NETIChome shutter modul lahko zapre senčilo s sprožilcem kot je na primer časovni sprožilec, senzor temperature ali illumination sensor (senzor osvetljenosti).

Nato, ko sprožilec ali senzor zazna spremembo vrednosti kot na primer temperatura pade ali se zmanjša vrednost na illumination sensor (senzor osvetljenosti) se senčilo zopet odpre.

Poskrbite, da se stropni ventilator vrti v nasprotni smeri urinega kazalca

Veliko ljudi ne ve, da imajo moderni ventilatorji stikalo s katerim lahko obrnete smer vrtenja. Pozimi se mora ventilator vrteti v smeri urinega kazalca in s tem potiska topel zrak navzdol in poleti obrnete smer vrtenja in s tem dosežete, da se hladen zrak vzpenja in kroži.

NETIChome dimmer modul je mogoče uporabiti za nadziranje hitrosti vrtenja stropnega ventilatorja. Nanj lahko povežete zunanji senzor temperature, katerega lahko uporabimo kot sprožilec za na primer vklop ventilatorja na določeni hitrosti, zapre okna in zapre senčila.

Nadzirajte klimatsko napravo

A/C control moduleNETIChome A/C control modul vam omogoča nadziranje vaše klimatske naprave.  Klimatska naprava povezana v NETIChome vam omogoča veliko več kot samo vklop in izklop, omogoča vam, da nadzirate temperaturo v hiši in nastavitve željeno temperaturo ogrevanja oziroma hlajenja.

Zvečer NETIChome odpre senčila in okna, da omogoči svežemu hladenemu zraku  vstop v vaš dom. Ker imate odprta okna, se vam klimatska naprava avtomatsko izklopi.

Ko sonce spet vzide in sončni žarki posijejo na senzor osvetljitve se senčilo in okno zapreta in s tem preprečita, da bi sončni žarki segrevali hišo. Če želimo, da hladen zrak kroži, NETIChome vklopi stropni ventilator. Senzorji v vaši hiši konstantno merijo temperaturo in ko se ta dvigne, NETIChome vklopi klimatsko napravo in ohladi vašo hišo. Vse to lahko naredi NETIChome  popolnoma avtomatsko.

Odgovorite

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja