V prvem delu smo govorili o tem kako spremljati porabo električne energije in kako zaznati energijske konice v našem gospodinjstvu. Dobljene informacije nam pokažejo katere naprave porabijo ogromno energije in le-te bi lahko zamenjali z energetsko varčnimi. Ugotovite lahko tudi katere naprave porabijo več električne energije kot druge in jih vklopite le v večernih urah ali konec tedna. V tem članku bi z uporabo NETIChome prihranili še več energije in s tem znižali energetske stroške.

Pameten termostat

NETIChome thermostat wall unitNETIChome termometer mogoče izgleda kakor vaš domači termometer vendar se v njem skriva tehnološko napreden in prilagodljiv pameten termometer. Ena izmed metod za znižanje porabe energije je, da pred spanjem temperaturo zmanjšate ali pred odhodom od doma za dalj časa.

Z uporabo NETIChome lahko enostavno nastavite avtomatski časovni razpored, kdaj naj se temperatura zmanjša ali zviša.

Poleg tega lahko nastavimo ročni način, kjer ob odhodu znižamo temperaturo in ob prihodu zopet zvišamo. Do tega načina lahko dostopamo preko NETIChome spletnega vmesnika ali mobilne aplikacije na vašem pametnem telefonu. Na primer 30 minut pred odhodom poženete sceno »odhod od doma« ta bo avtomatsko zmanjšala temperaturo za nekaj stopinj. Preden se vrnete domov, poženete sceno »prihod domov«, katera zopet zviša na normalno temperaturo in je ob vašem prihodu hiša že prijetno topla.

Individualni nadzor temperature

NETIChome-thermostat-960x1024Naslednja metoda za znižanje porabe električne energije je, da nadziramo temperaturo v vsaki sobi posebej. Vsaka soba ima svoj termostat in s tem svojo temperaturo. Najlažji način je, da pritrdimo NETIChome Radiator Thermostat na radiator ali talno gretje. Ko imate vse nameščeno, lahko izklopite gretje ali nadzirate temperaturo v vsaki sobi posebej z NETIChome spletnim brskalnikom, Android telefonom ali iPhonom.

Tako lahko gretje v sobah, ki niso v uporabi znižate in ko je hladneje zunaj se temperatura v sobah, ki niso uporabi zviša na nivo, da hiša ostane prijetno topla in se temperatura v ostalih sobah ne spremeni.

Če uporabljate sledeče NETIChome module imate možnost dodati dodaten temperaturni senzor v vaše sobe kar pripomore, da lahko naredite še boljše avtomatske sprožilce in scenarije. Moduli so: dimmer, double on/off, on/off in shutter.

Ohranite toploto znotraj

NETIChome-shutterDobra izolacija pripomore pri varčevanju z energijo s tem zagotovimo, da nam uhaja manj toplote. Predvsem je potrebno imeti dobra okna, saj tam pride to uhajanja toplote in to zaradi lastnosti stekla. Dvojno ali trojno izolirana stekla bodo vsekakor pripomogla pri zmanjšanju uhajanja toplote, vendar lahko naredite več kot le to. Če postavite shutter modul, zunaj na okno in/ali okvir lahko s tem dodatno zmanjšate uhajanje toplote.

Z uporabo NETIChome shutter modula lahko avtomatsko odpremo in zapremo senčilo ob določenih časih ali s sprožilci kot so sončni vzhod in zahod ali sprememba v temperaturi.

Odgovorite

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja