Po napornem dnevu v pisarni se želite sprostiti in ohladiti v vašem bazenu. Žal je z bazenom veliko dela, treba je vklopiti in izklopiti črpalke in osvetljitev. Poskrbeti moramo, da je bazen čez noč pokrit. Če morate vse to narediti, ko pridete domov, ni ravno sproščujoče. Vse to lahko za vas naredi NETIChome. NETIChome vam pomaga tudi pri drugih vsakodnevnih opravilih.

Ali morajo črpalke v bazenu delovati neprekinjeno?

Swiming pool pumpČrpalka v bazenu je glavni del sistema za kroženje vode. Črpalni sistem počisti umazanijo in ohranja razmerje kemikalij tako, da vodo pelje skozi filtrirni sistem. Praviloma mora celotna voda v bazenu iti skozi filtrirni sistem vsakih 24 ur nekajkrat, zato ni potrebe, da črpalka deluje neprekinjeno. Za zagotovitev čistosti in svežine vašega bazena zadostuje le nekajkraten zagon črpalke za krajše časovno obdobje. Če želite črpalko zagnati enkrat dnevno, mora ta delovati neprekinjeno delovati 6 ur (nikoli pod 5 ur), še posebej v poletnih mescih. Če je bazen v neprestani uporabi mora črpalka delovati 8 ur na dan in preverjati je potrebno prosojnost in razmerje kemikalij v vodi.

Če uporabljate NETIChome sistem za krmiljenje črpalke, vam ta omogoča veliko več kot samo vklop in izklop črpalke. Preverite energijo, ki jo vaša črpalka porabi in mogoče boste ugotovili, da vaša črpalka ni energetsko učinkovita. Če ugotovite, da je črpalka energetsko manj učinkovita, bi bilo bolje, če bi imeli manjšo črpalko, ki bi delovala nekaj ur na dan in bi s tem drastično znižala stroške.

Če uporabljate NETIChome on/off module ali NETIChome double on/off module za krmiljenje črpalke imate možnost, da k modulu dodate senzor, ki meri temperaturo vode in/ali zraka.

Odkrite, če vaš bazen pušča

NETIChome flood sensorVoda in elektrika ne gresta skupaj, zato je ključnega pomena, da zaznamo vsakršno morebitno puščanje pri črpalki in filtrirnem sistemu. NETIChome flood sensor je produkt razvit prav za to. Nastavite senzorje na mesta, kjer želite biti obveščeni ob morebitnem puščanju vode in senzorje povežite v NETIChome brezžično omrežje.

NETIC main unit lahko nastavite tako, da vas ob morebitnem puščanju obvesti prek SMS sporočila ali elektronske pošte in če imate ustrezno električno napeljavo in/ali želje, vam NETIChome omogoča, da na daljavo, izključite vso električno napeljavo okoli in v bazenu.

Razsvetljava za bazen

Swimming pool lightsLuči v in ob vašem bazenu, osvetlijo bazen in okoliš in s tem naredijo bazen varnejši za plavanje v popoldanskih in nočnih urah. Z uporabo NETIChome on/off  in  NETIChome double on/off modula lahko hkrati prižgemo luči v in ob bazenu. Luči v bazenu običajno delujejo z nižjo napetostjo (24V) zaradi varnostnih razlogov. Za vklop in izklop luči lahko uporabite oba zgoraj navedena modula.

V NETIChome za vaš spletni brskalnik lahko naredite prizore in časovni razpored, ki bo vklopil ali izklopil luči ob določenem času. Dodate lahko senzor osvetljitve in senzor zazna kdaj je potrebno vklopiti ali izklopiti luči. Senzor nastavimo in upravljamo preko spletnega brskalnika ali Android telefona ali iPhona.

Pokrivanje bazena

Swimming pool coverPokrivanje bazena pripomore k čistoči vode in k temu, da se voda čez noč ne ohladi. Če imate električno pokrivalo bazena, ga lahko krmilite z NETIChome modulom. Za pokrivalo boste verjetno uporabili NETIChome shutter modul, ki vam ga lahko namesti vaš električar med motor in napajanje pokrivala bazena. Nastaviti je mogoče, da se čez noč bazen samodejno pokrije in zjutraj samodejno odkrije ( modul lahko krmilite tudi preko spletnega brskalnika ali mobilne naprave).

Vaše pokrivalo lahko postane pametno pokrivalo s pomočjo temperaturnih senzorjev na krmilnem modulu. En senzor uporabite za meritev temperature vode, drugega za temperaturo zraka in ko je temperatura zraka manjša od temperature vode, se pokrivalo avtomatsko zapre, ko pa je temperatura zraka višja od temperature vode, se pokrivalo odpre in vodo greje sonce.

Varnost in zaščita bazena

Swimming pool safetyGlede varnosti ob izgradnji bazena niti ne pomislimo, vendar ste z NETIChome sistemom varni. NETIChome produkti se lahko namestijo ob izgradnji ali ob prenavaljanju bazena. Obstajata dve metodi za zagotavljanje varnosti v vašem bazenu. Prva metoda uporablja four sensor, ki preverja, če je kdo v bazenu in nato ustrezno ukrepa (prižge luči ali prepreči zaprtje pokrova bazena). Kot dodatek k varnosti je mogoče uporabiti NETIChome IP camero s katero lahko vidite kaj se dogaja v bazenu.

Izjava o omejitvi odgovornosti: NETIChome produkti so odličen dodatek pri bazenski varnosti in zaščiti, priporočamo, da je ob uporabi bazena prisotna odrasla oseba.


[na vrh]

Odgovorite

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja